dissabte, 26 d’agost del 2017


BITBOT.CAT






La Generalitat de Catalunya ha presentat Bitbot.cat, un programa d’impuls d’activitats extraescolars de programació i robòtica amb l’objectiu principal de fomentar les vocacions tecnològiques entre els nens i nenes de Catalunya.

Bitbot es basa en què l’escola juga un paper clau en el desenvolupament de la competència digital i és on s’ha d’incidir, així com que el temps de lleure es pot enriquir amb activitats tecnològiques que tinguin un enfocament lúdic. A més, es considera que el sector de les TIC té un fort creixement i un índex d’atur molt inferior a la resta, que la demanda de professionals de les TIC no queda satisfeta i que només un 20% dels professionals de les TIC són dones. Davant aquesta situació, el programa Bitbot.cat es restringeix a l’oferta d’activitats extraescolars als casals, a les activitats a l’escola en horari no lectiu, a les jornades lúdiques i als concursos.

El programa s’articula en quatre eixos: creació d'un catàleg i d'una agenda d'activitats extraescolars en robòtica i programació, consultable al portal bitbot.cat; definició de programes formatius i certificació dels monitors en robòtica i programació en col·laboració amb el CitiLab Cornellà; xerrades-taller per a les associacions de famílies d’alumnes i docents amb la col·laboració de la FaPac, i promoció, difusió i foment de la participació en competicions i premis de l’àmbit de la programació i la robòtica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada